PDF

 

png

Luventicus Academie van Wetenschappen
Afrika
+

Kaart van Afrika

landen en hoofdsteden

Op onderstaande kaart van Afrika worden de landen en hoofdsteden getoond.
A los interesados en la información y no en el juego les recomendamos ir a la página del interactieve kaart.
Lees eerst de vragen, en beantwoord deze dan aan de hand van de kaart. Wij hopen dat deze test nuttig is voor studenten en alle personen die van plan zijn om Afrika te bezoeken (reizen en toerisme). Wij raden de reizigers aan om het artikel “Toerisme in Afrika”, te lezen, dat onder deze kaart staat.
  1. Wat is de naam van ieder van die 53 landen die u op de kaart ziet?
    Door met de pijl naar de hoofdsteden te gaan, ziet u deze met de titels van hun links*. Haciendo clic accederás a un mapa en el que se ha resaltado y aparece sobreimpreso su nombre.
  2. Hoe heten de hoofdsteden hiervan?
    Controleer uw antwoorden door hier op te klikken..
Kaart van Afrika (landen)
rc

Opmerking: het grondgebied dat bekend staat als de "Westelijke Sahara", en dat vroeger bij Spanje hoorde, werd in 1976 tussen Mauretanië en Marokko opgedeeld, maar wordt sinds 1979 bijna volledig door Marokko bezet (met uitzondering van een zone onder invloed van de Polisario). Aan de andere kant, het kleine gebied dat de zogenaamde "Driehoek van Ilemi" uitmaakt en in het drie-grenzengebied van Sudan, Kenia en Ethiopië ligt, behoort bij Sudan. Al wordt de strook van Auzú met Libië betwist, maakt deze hier deel uit van het grondgebied van Chad. En omdat Somaliland nog niet als onafhankelijke staat is erkend, hoort dit bij Somalië. Een ander conflictgebied van Afrika is de landelijke zone van Buyumbura, de hoofstand van Burundi.

*

Help
Los nombres De namen van de Afrikaanse landen worden hieronder (in alfabetische orde) opgenoemd: (en orden alfabético) son: Algerije; Angola; Benin; Boeroendi; Botswana; Burkina Faso; Centraal-Afrikaanse Republiek; Comoren; Congo-Brazzaville; Congo-Kinshasa; Djibouti; Egypte; Equatoriaal-Guinea; Eritrea; Ethiopië; Gabon; Gambia; Ghana; Guinee; Guinee-Bissau; Ivoorkust; Kaapverdië; Kameroen; Kenia; Lesotho; Liberia; Libië; Madagaskar; Malawi; Mali; Marokko; Mauritanië; Mauritius; Mozambique; Namibië; Niger; Nigeria; Oeganda; Rwanda; Sao Tomé en Principe; Senegal; Seychellen; Sierra Leone; Soedan; Somalië; Swaziland; Tanzania; Togo; Tsjaad; Tunesië; Zambia; Zimbabwe; Zuid-Afrika.

Toerisme in Afrika

Op het Afrikaanse continent van wildlife, safari, en piramides kan de reiziger een van de vele toeristische attracties bezoeken […] de piramides van Guiza of Gizeh (Keops, Kefren en Mycerinos) en de raadselachtige sfinx in de nabijheid van Caïro (Egypte) […] de stad Hurghada, een belangrijke badplaats en toeristisch centrum aan de kust van de Rode Zee (andere belangrijke toeristische centra aan de Rode Zee zijn Marsa Alam en Port Said)… lees meer

Aanbevolen worden

Safaris; Tanzanië; Kenia; Ngorongoro; Serengeti; Caïro; Egypte.

talen
es
castellano
es
português
es
italiano
es
français
es
English
es
nederlands
es
deutsch
es
русский
es
العربية
es
中文
es
日本語

Auteur: Groep voor Recreatie-activiteiten, Luventicus Academie van Wetenschappen

Suggesties
Recomienda

Rosary, Argentijnse culturele stad
privacybeleid

html css rss

ontwerp is compatibel met verschillende resoluties,
platformen en browsers (recente versies);
geoptimaliseerde kaart voor weergave op het beeldscherm,
geschikt voor personen met lichte visuele stoornissen

deze pagina is opgemaakt met SAC Luventicus® 5,03

google yahoo microsoft
google
microsoft
ho
up
nu
fo
fo
momentopname in de 6 november 2016, 13:56:52 (Greenwich-tijd)
getCITED

base de datos de autores, artículos, publicaciones e instituciones

LN

Abonneren op de Nieuwsbrief
van die Luventicus Academie

LS
JS

directorio de publicaciones
y editoriales